Allround Nagel & Dreadsalon

voor perfectie & hygiëne


Wie ben ik ?


Hallo, ik ben Shiela, getrouwd, moeder van twee tieners en de drijvende kracht achter “NailCity and Dreads”. Vanaf mijn 16e ben ik al actief in de beautybranche, waar ik als kapster ben begonnen maar al snel wist ik dat ik hier niet mijn creativiteit in kwijt kon. Een vriendin van mijn was nagelstyliste, via haar kwam ik in het nagelvak terecht en wist meteen dit is mijn doel!  Wat er toe leidde dat ik in een allround opleiding nagelstyling ging volgen bij All Daring O.P.I..

Na het afsluiten van mijn opleiding mocht ik mezelf gecertificeerd nagelstyliste noemen. Kort na het afronden van mijn opleiding kwam ik in contact met Netama's Beauty, een nagelgroothandel/opleidingsinstituut in Amsterdam. Vanaf toen ging alles in een stroomversnelling, ze leerde mij niet alleen product en vakkennis maar ook alle tips and tricks van dit mooie vak. En voordat ik het wist stond ik als freelance nagelstyliste demonstraties te geven op vakbeurzen, tijdens mijn eerste Beauty Trade Vakbeurs had ik ook mijn eerste kennismaking met Mey Liang van Magnetic NailDesign, die toen nog de naam Star Nail had. Die ontmoeting zal ik nooit meer vergeten, het gevoelde als omringt te worden met een warme deken, één grote familie, één team! En ik voelde mij hier helemaal op mijn plek...

Ik verruilde Netama's Beauty voor Magnetic, sterker nog...ik heb mijn salonnaam te danken aan Star Nail. Hun reclame slogan was "Star Nail comes to save NailCity", inmiddels zijn we ca. 27 jaar verder en de naam NailCity is veranderd naar NailCity and Dreads. Heb ik Monnickendam/Amsterdam ingeruild voor het gezellige Tiel en bevind mijn salon zich niet meer in een winkelpand maar op de 1e etage van mijn woning. Maar wat absoluut niet is veranderd, is mijn liefde en passie voor dit prachtige vak!

In mijn kleine maar sfeervolle salonnetje probeer ik even een ikkie-moment te creëren. Even tijd voor jezelf! 

Waar naast quality time vooral hygiëne en vakkennis erg belangrijk zijn!  Het regelmatig volgen van trainingen, workshops en cursussen is dan ook echt een MUST!  Wat ook wel terug te zien is aan de hoeveelheid certificaten aan de muur van mijn salon, die langzaam te klein word.

Naast de standaard nagelbehandelingen zoals een nagelverlenging, een BIAB, manicure of gellak behandeling kun je bij mijn ook terecht met probleemnagels of nagelbijt(s)ters. 

Maar wat dacht je van Nail Art? Want op Nail Art gebied, bied NailCity and Dreads net even wat meer... dit is ECHT mijn favoriete onderdeel in dit mooie vak, hier kan ik helemaal los gaan. Niets is mijn te gek! 

Of het nu gaat om een strakke french manicure, een strass-steentje, een 3D roos van acryl of een AirNails Design (airbrush). Geen uitdaging ga ik uit de weg...

Ik vindt het heerlijk om nagels te voorzien van een handpainted design. Nagels zijn voor mij kleine, mini canvassen waar ik iets moois op mag maken. Uiteraard geheel aangepast op de wensen van de klant.

Ik voel mij dan ook enorm gezegend met zo'n trouwe, vaste klantenbestand, die hun weg naar NailCity and Dreads hebben gevonden door mond-tot-mondreclame. Er is niets mooiers dan dat klanten trouw naar jouw en je salon zijn. En niet alleen keer op keer dankbaar met mooie verzorgde nagels de deur uitlopen maar als ze na  4 weken terugkomt met de vraag “Wat voor nieuwe, spannende ideeën ik nu weer heb”.  Dan is dat voor mij de kers op de taart...!

Shiela xoxo